Travis Tritt til Nordens største Countryfestival i Seljord 29. juli 2022

Travis Tritt bekreftet til Seljord sommeren 2022

Etter at pandemien satte en stopper for årets høydepunkt for mange countryfans, har Countryfestivalen i Seljord arbeidet med å booke om årets artister. Fredag 29. juli 2022 entrer verdensstjernen Travis Tritt endelig scenen i Seljord, på Nordens største countryfestival. Det er første gang den anerkjente og svært populære countryartisten og låtskriveren besøker Norge.

I 2021 står folkekjære Hellbillies og Vassendgutane på plakaten blant flere navn som nå slippes fortløpende.

Foto: Jeremy Cowart

 

Travis Tritt kommer ens ærend fra Nashville for å spille en eksklusiv konsert i Seljord.

 

I de krevende tider hele festival-Norge har stått igjennom pandemien, har vi nå fått en svært gledelig romjulsgave med selveste Travis Tritt til Countryfestivalen i 2022. Mange har spurt og mange venter spent, det er herlig å kunne gi denne meldingen til alle fans der ute, sier leder av Countryfestivalen i Seljord, Yvonne Eilefstjønn. Vi er svært tilfredse med å få selveste Travis Tritt til Countryfestivalen i Seljord. Travis Tritt er en representant for den rotekte countryen, og han har en svært høy stjerne for mange svorne countrytilhengere både i Norge og resten av verden. Dette blir en unik opplevelse, sier artistansvarlig hos Countryfestivalen i Seljord, Kjell Ove Torkildsen.

 

Det er langt fra første gang den populære festivalen midt i Sør-Norge har verdensstjerner på plakaten. Tidligere har artister som både Brad Paisley, Tanya Tucker, Dwight Yoakam, Nitty Gritty Dirt band, Billy Ray Cyrus, Randi Travis, Marty Stuart, Dirks Bentley, Carlene Carter og Lady Antebellum m.fl. gjestet festivalen, som i 2020 arrangeres for 22. gang.

 

Det jobbes også for fullt med Countryfestivalen 2021, der blant annet Hellbillies og Vassendgutane står på plakaten neste sommer. Tross krevende tider og mye usikkerhet jobber vi for fullt for at det skal bli countryfestival i Seljord i 2021. Vi vet det er mange der ute som savner festivalen, og vi lover å være klare med nye fantastiske festivalopplevelser så snart situasjonen skulle tillate det, sier leder av festivalen, Yvonne Eilefstjønn.   

 

Følg Travis Tritt på Spotify, Facebook eller hjemmesiden hans.

 

Travis Tritt, en tøff countrysanger fra Marietta, Georgia

Tidligere i sommer slapp countrysangeren og låtskriveren Travis Tritt et dobbelt konsertalbum, titulert Homegrown, innspilt i Augusta, Georgia i 2018. Utgivelsen inneholder 21 av Tritts store sanger, han har uansett plenty å velge fra siden han har hatt over 40 sanger inne på «Billboard Hot Country Songs» fra starten i 1990. Fem gikk helt til førsteplass og ytterligere femten nådde Top 10.

Det er med andre ord en vaskeekte countrystjerne som kommer til Countryfestivalen i Seljord sommeren 2020. Ikke nok med det, Travis Tritt kommer ens ærend fra Nashville for å spille en eksklusiv konsert i Norge!

Men tilbake til Homegrown. Albumet er nemlig viktig på flere vis enn å være en knock-out hitparade, den er spilt inn i Augusta, Georgia, Tritts hjemstat og samtidig er den et udiskutabelt statement. Countryartister har svært sjeldent gitt ut doble konsertplater, det har ført og fremst vært sørstatsrockens fremste markering.

Travis Tritts musikalske kjennetegn har alltid vært å blande countrymusikken sin med doser av nettopp «southern rock». På 1994-albumet Ten Feet Tall and Bullet proof skrev han til og med sanger sammen med gitaristen fra Lynyrd Skynyrd, Gary Rossington. Allerede på sitt debutalbum, Country Club, utgitt i 1990, traff Travis Tritt blink, «Help me hold on» fant veien helt til førsteplass.

Sangen «Put some drive in your country» fra samme plata kan gjerne oppfattes som et valgspråk, Travis Tritt tilhørte en ny generasjon countryartister som tilførte en sårt tiltrengt energi-innsprøytning i overgangen 80-90-tall. Med på laget sammen med Tritt var Garth Brooks og Marty Stuart. Sistnevnte ble raskt en viktig samarbeidspartner med Tritt, begge Grammy-statuettene som han har på hylla har han fått for duetter med Marty Stuart, «The whiskey ain’t working» (1992) og «Same old train» (1998). I 1992 gjennomførte Tritt og Stuart en turné sammen under tittelen «No Hats Tour», og de har ved flere senere anledninger vært på veien sammen og bidratt til hverandres plater.

Syv av Travis Tritts album har solgt til platinum-status, det vil si over en million. Aller størst var andrealbumet, It’s all about to change fra 1991, som nådde trippel platinum. Singelhitsene stod i kø. Ved siden av «The Whiskey ain’t working», også «Anymore», «Nothing short of dying» og den krasse «Here’s a quarter (call someone who cares)». Dessuten fikk plata ekstra oppmerksomhet for sangen «Bible belt» som Tritt spilte inn sammen med det legendariske rockbandet Little Feat.

I 1992 kom tredjeplata T-R-O-U-B-L-E, der Tritt fikk vokalhjelp på sangen «Lord have mercy on the working man» fra størrelser i country-historien som Brooks & Dunn, George Jones, Tanya Tucker og Porter Wagoner. I 1993 var Tritt med på hyllestplata til Eagles; Common Thread: The Songs of the Eagles, hvor han gjorde en av de største sangene, «Take it easy», på et album som også solgte over to millioner. Tritt toppet det hele med å få med seg Eagles´ Don Henley og Glen Frey i videoen, noe som skal ha bidratt til at Eagles i 1994 gjorde gjenforeningen de fjorten år tidligere hevdet først ville skje den dagen isen lå metertjukk i helvete!

Travis Tritt har også vært oppfattet som en viderefører av den tøffere versjonen av country, «outlaw country» som dukket opp på midten av 1970-tallet med Willie Nelson og Waylon Jennings i spissen. I 1994 stilte Jennings og Hank Williams jr. opp på sangen «Outlaws like us» sammen med Tritt.

I 1999 trakk Tritt sammen mange tråder fra sørstatsmusikken ved å gjøre Hank Williams «Move it on over» sammen med blues-rockeren George Thorogood for soundtracket til tegnefilm-serien King of the Hill.

I 2004 slapp han albumet My Honky Tonk History, der han nok en gang viste at røttene hans også lå i rocken, med duetten «What say you» sammen med John Mellencamp.

Travis Tritt har også hatt en omfattende filmkarriere ved siden av musikken, allerede i 1992 debuterte han i cowboyfilmen Rio Diablo sammen med Kenny Rogers og Naomi Judd. Derfra har han vært med 28 filmer og tv-serier og har spilt sammen med bl.a. Woody Harrelson, Kiefer Sutherland, Dan Akroyd, Steven Segal, Kris Kristofferson og Willie Nelson. Han hadde også en liten rolle i Bluesbrothers 2000.

Travis Tritt ble medlem av Grand Ole Opry i 1992.

Tom Skjeklesæther

Flere artikler 

Flere artikler

Joe Nichols

Joe Nichols (46) er en av de beste amerikanske countrysangerne som har dukket opp etter årtusenskiftet.

les mer

Drake Milligan tar en Elvis

Drake Milligan var bare tjue år gammel da han forlot hjembyen, Arlington i Texas, og flyttet til Nashville for å spille hovedrollen i TV-serien «Sun Records».

les mer

Hellbillies

Etter over 30 år på veien har Hellbillies en urokkelig status som et av landets aller beste liveband!

les mer