Drake Milligan var bare tjue år gammel da han forlot hjembyen, Arlington i Texas, og flyttet til Nashville for å spille hovedrollen i TV-serien «Sun Records».

Han hadde bakgrunn som Elvis-imitator, og passet således perfekt i rollen som Elvis Presley.

«Sun Records» var bygget på det svært fremgangsrike teaterstykket, «Million Dollar Quartet», skrevet av blant andre countryhistoriker Colin Escott.

Regien i serien var ved filmregissør Roland Joffé («The Killing Fields», «The Mission») og den ble sendt på Country Music Television (CMT).

Men Milligan hadde vokst opp med countrymusikk og var raskt i gang med sin egen musikkarriere også.

I juli 2021 kom det første egne resultatet, et minialbum. Fulgt opp av julesingelen «Cowgirl for Christmas» til jul i 2021.

Han har sluppet en rekke singler, deriblant «Sounds like something I would do», «Honky Tonkin´ about», «Kiss goodbye all night» og «Over drinkin´, under thinkin´».

I 2022 slapp Milligan debutalbumet Dallas, Fort Worth på BBR Music, inneholdende 14 sanger, alle co-skrevet av Drake Milligan. Plata er produsert av Tony Brown, som både har vært mektig plateselskapssjef i Nashville i mange år og har produsert et stort antall artister, deriblant Rodney Crowell, Steve Earle, Vince Gill, Marty Stuart, Reba McEntire og George Strait. Brown har også vært pianist i bandene til Elvis Presley og Emmylou Harris.

Ikke overraskende har Brown satt sammen et førstedivisjons musikerlag for innspillingen av Dallas Fort Woth, deriblant den legendariske Elvis-gitaristen James Burton og to av av Nashville fremste pedal steel gitarister, Paul Franklin (nå i Chris Stapletons band) og Bruce Bouton (de fleste Garth Brooks-albumene).

Drake Milligan har vokst opp mellom Dallas og Fort Worth og forteller at sangene på plata understreker de to byenes særpreg. Det er altså 4-5 mil mellom Dallas og Fort Worth, med Arlington midt i mellom.

Dallas som en moderne storby, Fort Worth som en tradisjonell Texas kvegby, der countrymusikken som dansemusikk står sterkt.

Drake Milligans Dallas Forth Worth er derfor en fin refleksjon av dette, mellom countrytradisjonene og moderne radiovenlig country.

Der Drake Milligan som sanger plasserer godt i terrenget der nettopp George Strait har vært den største artisten gjennom mange tiår.

Sjekker man videoene til Milligans sanger, forstår man både hvorfor han fikk rollen som Elvis, og at han, tross sine unge år, har tilbrakt en og annen kveld på honky-tonken.

Drake Milligan spiller lørdag, Fjoset