Årets artister

Er du klar for å oppleve magiske festivaløyeblikk igjen❤

Se årets artister til Countryfestivalen og husk å sikre deg billett til sommerens beste country-opplevelse allerede nå!

 

 

Program

(med forbehold om endringer)

 

 

Åsmund Åmli band

fredag, Fjoset – kl 19.15 – 20.15

Bad Brooks

Et country-rock band fra Bergen som leverer et innholdsrikt sceneshow med høyt
energinivå. I 2022 signerte Bad Brooks platekontrakt med det Nashville-baserte plateselskapet Songstar
International, og har siden signeringen gitt ut en rekke singler. Flere av disse har nådd listetopp på radio i Europa, og den siste singlen “Lucky Days” låg på 1. Plass på World Indie Music Chart i over 6 uker.

Bad Brooks har opptrådt på scener over hele landet, og spiller en lett blanding av egenkoponert musikk
og kjente slagere. Den mest spilte singlen til Bad Brooks, Every Small Town, har over 110 000 avspillinger og de har oppnådd 22 000 månedlige lyttere

Åsmund Åmli band

onsdag, cafèscenen – kl 21.00 – 22.10

Byting

Byting er ikke lett å sette i en bås, men Americana, Viserock, Country, Folkrock, Roots eller bygderock er alle dekkende og flittig brukt for å beskrive musikk sjangeren. 

Thomas Hellekås, frontfigur og låtskriver, har en sterk karismatisk framtoning og bærer med stolthet rollen som Bøhering og Telemarking. Dette gjennomsyrer alt Byting gjør enten det er musikalsk eller i sosiale medier. Bø dialekta og Hardingfele er viktige og bærende elementer i lydbildet til Byting.

Med godt Over 50 millioner streams bekrefter bandets posisjon, og viser at ærlige og folkelige tekster, godt musikalsk håndverk og målrettet arbeid gir resultater.

Bandet feirer 10 år som live artist i 2023. Det planlegges utgivelse av ny musikk, og flere markeringer gjennom jubileumsåret.

Åsmund Åmli band

onsdag, cafèscenen – kl 19.00 -19.35
torsdag, cafèscenen – kl 15.00 – 16.30
lørdag, cafèscenen – kl 15.00 – 16.00

DJ Billy Bob

Country-festivalen i Seljord’s frittalende og mangeårige konferansier på cafèscenen, har endelig kommet seg ut av køntriskapet, ved å skifte navn fra Red Planet til DJ BILLY BOB.

Igjen skal alle bandpausene benyttes til å forkynne hvor fortreffelige årets band er og ikke minst spille Country-historiens dansbart beste hoftevrikkende skiver innen Line-Dance, 2-Step og Country-Swing.

Jepp og Yii-Haa, slik Country skal høres ut som, med nok av guilty pleasures på hesten til å få puristene sette burgern i halsen.

Så det er på dansegølvet det skal skje, men risting av kåbbåiknæra under bordene er lov det med.


Åsmund Åmli band

onsdag, cafèscenen – kl 23.50 – 01.00
torsdag, cafèscenen – kl 19.30 – 20.40

Doug Adkins (USA)

Doug Adkins vokste opp i Montana, kjøpte sin første gitar da han var 18 år og skrev sin første låt dagen etterpå.

Han turnerer over hele verden, spesielt i sommer er det Tyskland som står øverst på antall oppsatte konserter. Han har kun to i Norge, begge er på Countryfestivalen Seljord.

Sammen med bandet sitt leverer de et høyenergisk show med klassisk amerikansk musikk – i en perfekt kombinasjon av tradisjonell og moderne country, Americana og Route 66- låter. 

 

Åsmund Åmli band

torsdag, cafèscenen – kl 22.30 – 23.40

Erlend Gunstveit

Erlend Gunstveit ble oppdaget gjennom sin deltakelse i TVsuksessen “The Voice”, hvor han sammen med sin mentor Matoma vant 2021sesongen som slo alle stemmerekorder.

Erlend er kjent for sin dype røst, sitt omfangsrike stemmeregister og sin unike energi på scenen. Gjennom 2021og 2022 turnerte han med sitt band og kom høsten 2022 ut med sitt debutalbum som høstet svært gode kritikker. Et nytt album er på vei, og vil gjennom hele 2023 slippe helt ferske singler 

 

Åsmund Åmli band

fredag, cafèscenen – kl 24.00 – 01.00

E-76

Countryrockebandet fra Vinje startet i 1981! Og holder fremdeles koken som et kjent og kjært Telemarksband.

De presenterer seg selv som «ein gjeng jordnære «pøpp-skjønnur» i Vest-Telemark som spilar real fest-musikk»

I 2002 mottok de Vinje kommune’s kulturpris

 

 

Åsmund Åmli band

fredag, cafèscenen – kl 21.20 -22.20
lørdag, cafèscenen – kl 21.20 – 22.20

Get Rhytm

Get Rhythm startet opp i 2013, og dundret inn på musikkfestivalene i 2015.

Bandet fra Gausdal med sin helt spesielle Johnny Cash sound har siden utviklet seg til å bli et av de mest etterspurte countrybandene i Norge. I år markerer bandet 10 års jubileum og tar oss med på en reise inn i Johnny Cash sin musikalske verden og liv fremført på særdeles smakfullt vis


Gunslingers

lørdag, fjoset – kl 21.35 – 22.45

Gunslingers

Gunslingers har over 100 millioner streams på Spotify, og de selger ut lokaler og festivaler fra nord til sør. Hele 14 år med kamp og utvikling for å få stelt i stand det beste sceneshowet i nasjonen. Men hos disse gutta stopper aldri utviklingen av showet! Ambisjonen er å alltid ha et mål om at neste konsert skal være bedre enn den forrige. For året 2023 har bandet store ambisjoner om å løfte profesjonaliteten betydelig, uten å miste grepet på kjemien mellom publikum og scene. I dag er Gunslingers komplett med fele, steel-gitar og telecaster, dette gir det komplette Nashville-soundet som kjennetegner høykvalitets countrymusikk. Alle som har vært på en skikkelig Gunslingerskonsert vet hvilken kjemi som kan oppstå mellom scene og publikum. Noe som få eller muligens ingen i landet klarer å konkurere mot!

Kurt Nilsen til Countryfestivalen Seljord. Foto Johanna Siring

fredag, fjoset – kl 20.30 – 22.00

Kurt Nilsen

Artisten med den store stemmeprakten gleder seg til å komme tilbake på scenen, med baklomma full av rykende ferske låter. Kurt Nilsen, backet av sitt formidable og forrykende band, er kjent for å gi alt på scenen. Til sommeren står han på scenen på Nordens største countryfestival i Seljord – gjør deg klar for allsang og gåsehud!

Åsmund Åmli band

lørdag, cafèscenen – kl 24.00 – 01.00

Nilsen’s Southern Harmony

Nilsen’s Southern Harmony kommer til Seljord med rause doser Country-Rock og Outlaw. Bandet har fått mye ros for sine utgivelser, og for opptredener på bl.a. Leek Blues & Americana Festival, Countryfestivalen Seljord, Tømmerstock, Countryfestivalen Vinstra, Huseby Harvest og Risør Bluegrass Festival.

NSH har hatt med låter på Netflix-serien Dag, den amerikanske filmen «A Northern Railroad», pluss utallige av Nrk-tv’s produksjoner. Twangin’ fra minialbumet «NSH» var fast kjenningsmelodi for radioprogrammet «Oslo Americana Sessions». 

 

Åsmund Åmli band

lørdag, cafèscenen – kl 18.30 – 19.40

Outlaw Country Experience

Outlaw country musikken oppstod som en reaksjon på Nashville-establissementets stramme regler for lyd og uttrykk. Med Waylon Jennings og Willie Nelson som frontfigur fikk musikken vesentlig større spillerom og koblet seg mot både rock og singer/songwriter. 

Låter av Waylon, Willie, Kristofferson, Shaver, Haggard etc blir fremført her av flotte artister med drivende godt backinband. 

 

Åsmund Åmli band

fredag, cafèscenen – kl 18.40 – 19.40

Ove Støylen

Ove Støylen feirer 20 års jubileum som countryartist og lever godt opp til kallenavnet «Europas Alan Jackson». 

Siden debutalbumet «Dusty Boots» i 2003 har han spilt på de store countryfestivalene i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Spania og USA.

Han er vel den eneste countryartisten som har kommet ridende til countryfestivalen i Seljord, med 3 døgn under åpen himmel hvor han red helt frem til scenen og sitt ventende band. 

Det blir høy dansefaktor når Ove spiller konsert

 

Åsmund Åmli band

fredag, cafèscenen – kl 20.00 -21.00
lørdag, cafèscenen – kl 22.40 – 23.40

Ray Scott (USA)

I 2020 er det femten år siden Ray Scott første gang inntok scenen med debutalbumet My Kind of Music. Lurer du på om noe har endret seg siden da? 

Vel, han kommer fortsatt fullt bevæpnet med den karakteristiske muskuløse barytonstemmen som svinger så lavt at den skraper toppen av støvlene dine og sender frysninger nedover ryggen. Men etter at han skilte lag med plateselskapet og står på egne bein er stemmen blitt sterkere, sangene slår hardere og han har det enda mer gøy. 


Rotlaus

fredag – kl 22.30 – 24.00

ROTLAUS 

Rotlaus har på rekordtid blitt et av landets mest ettertraktede liveband, og det hersker liten tvil om at bandet virkelig har blitt et band mange ønsker å få med seg. Bandet spiller mer enn de fleste og de virkelig elsker det, noe som ikke er vanskelig å se. Gutta har et smittende humør og en særegen nærhet til sitt publikum. Gjør deg klar for Norges originale bygderockere!!

Åsmund Åmli band

torsdag, cafèscenen – kl 24.00 – 01.00

Spinning Wheels 

Spinning Wheels Band fra Telemark låter tett og tøft – og med det ene beinet solid plantet i rocken og det andre i countryland spiller de Texas-inspirert countryrock med trøkk. Nå ser de frem til omsider å spille for Seljord-publikummet igjen!

 Bandet har stått på plakaten til mange av de store festivalene rundt i landet de siste årene. Ved flere anledninger er de spesielt invitert til å spille support for Brad Paisley – i Oslo Spektrum, Trondheim og Bergen. På disse konsertene har han lånt ut musikerne Randle Currie og Justin Williamson fra eget band, og de bidrar også med steelgitar og fele på flere av Spinning Wheels Band sine innspillinger!

Åsmund Åmli band

lørdag, cafèscenen – kl 20.00 – 21.00

Steinar Albrigtsen, Monica Nordli & A11

Over 40 år på veien kan virke som en evighet, men for artisten Steinar Albrigtsen er den musikalske reisa en lidenskap han ikke kan være foruten. Med seg har han kona Monika Nordli og det helstøpte countrybandet A11 som formidler tradisjonell countrymusikk av helter som George Jones, Merle Haggard, Willie Nelson, Ray Price, Faron Young og Lefty Frizzell for å nevne noen.

På Seljord countryfestival vil publikum få gjenhør med country klassikere av amerikanske legender som både A11 og Steinar Albrigtsen har et nært forhold til. 

 

Åsmund Åmli band

lørdag, cafèscenen – kl 17.00 – 18.10

Strengeplukk

Strengeplukk blei starta i Stavanger i 2015 og har sidan den gong gjort seg bemerka i både inn- og utland med sitt både autentiske og originale uttrykk. Seinast i 2021 var dei på turné med sjølvaste Jonas Fjeld og den amerikanske folk-legenda Judy Collins. 

Strengeplukk byggjer låtane sine på den amerikanske bluegrasstradisjonen og set dette i kombinasjon med tekstar på sognamaol og nordfjording. Tekstane omhandlar både kvardagslege ting og historiske hendingar så vel som dagsaktuelle temaer. Med tekstar på dialekt, drivande rytmar og gnistrande solospel slapp dei sitt tredje album i mars, “Nålauget”.

Åsmund Åmli band

fredag, cafèscenen – kl 22.40 – 23.40

Terje Sending

Terje Sending er født og oppvokst på Konsgberg. Han flyttet til Langesund i 1989 og ble en del av Wrightegaarden-miljøet sammen med andre personligheter som Stephen Ackles, Vidar Busk, Paal Flaata osv. Her startet de ”mandags-jammen” som lever den dag i dag.

Inspirasjonen hans er hentet fra Roots og West-Coast miljøet i USA.

Terje har lang erfaring og er godt bevandret etter å ha holdt på med musikken i 30 år. Ikke minst har han en trofast fan-skare. Han har gitt ut 4 plater og holdt et uvisst antall konserter som alle har mottat gode kritikker og mottakelser.

 

Shania Tribute Band

lørdag, fjoset – kl 20.00 – 21.10

The Shania Experience – The ultimate Shania Twain Tribute by Alexa Lace 

Alexa er en briljant sanger og hun har med seg et profesjonelt Nashvilleband, sammen leverer de et forrykende sceneshow som er regissert av Shanias egen musikalske leder gjennom mer enn 20 år.
Vassendgutane

lørdag, fjoset – kl 23.15 – 00.45

Vassendgutane

En konsert med Vassendgutane er en unik opplevelse. Bandet leverer et show som få andre band i denne kategorien kan vise til. Allsangen ”runger” i store haller og på de store festivalene når bandet spiller. Stikkord er glede, party og et band som virkelig inkluderer sitt publikum fra første strofe. Bandet legger stor vekt på kvalitet og det visuelle utrykket. De opptrer også 100% live.Det blir råning, ungkarer og hjortejakt. – Og selvfølgelig de nyeste slagerne, Sånn So Det Va Før, Skaldyrfest og Skrekkraude Rapala

Åsmund Åmli band

onsdag, cafèscenen – kl 22.30 – 23.30

Wild Whens

Notodden-bandet Wild Whens ble startet av låtskriver og frontmann Esben Meyer Kristensen tidlig i 2016.

Deres første single «Captain In The Sand» er fortsatt en av bandets aller mest populære låter sammen med «Sally Saloon» og «Tornado». Så langt har det blitt 11 single-slipp og ett album som i skrivende stund har i overkant av 63.000 faste lyttere på Spotify.

Wild Whens har et godt rykte på seg for å levere konserter med masse trøkk og energi i tillegg til et brennende ønske om å formidle følelsene i de biografiske og lidenskapelige tekstene. Med Wild Whens får du fengende og varierte rocke-låter med inspirasjon fra country, folk og med et solid hint av «sørstatsrock».

 

Åsmund Åmli band

torsdag, cafèscenen – kl 21.00 – 22.10

Åsmund Åmli Band

Setesdals store sønner kommer til Countryfestivalen 2023 – det er bare å lære seg dialekten først som sist!

Sheriffen Pub & Pool

Sheriffen Pub & Pool – Mer info kommer – kl. TBA

Følg med for program! 

Vi lover partystemning, god musikk, dansing på bordene, høyt under taket og utendørs svømmebasseng! Bassenget har utendørs dusj og badevakt, og et begrenset antall plasser.

Artistslipp

Cafescenen – Fredag 28. juli – kl 15.00 – 17.00

SjøormCountry

Hvert år arrangerer vi talentkonkurranse for gryende artister, både soloartister og band. Juryen har plukket ut verdige finalister, der vinneren får opptre på Hovedscenen i Fjoset lørdagen i Countryfestivalen.
Vil du delta? Send oss lydspor og litt informasjon om deg selv innen 18.juni til post@countryfestivalen.no

Les mer

Sheriffen Pub & Pool

Trailercampen – Mer info kommer – kl. TBA

Følg med for program! 

 

Artistslipp

Cafescenen – lørdag kl 11.00-15.00

RightOn-treff

Stor utstilling og framvisning av vakre, spreke og unike biler! Utstillingen er åpen for alle entusiast-kjøretøy; Amcar, classic, gatebil, hobbybiler osv. Det er også mulig å stille bil selv om du ikke bor på festivalområdet! Speaker er Ronnie Krabberød

Artistslipp

Fjoset – lørdag 29. juli – kl 19.00 – 19.40

Vinneren av årets SjøormCountry

 

Kjøp billetten din nå

Våre samarbeidspartnere

Seljordfestivalen

Countryfestivalen Seljord AS

Org.nr: 980260054

Tlf: +47 350 55 164
E-post: post@countryfestivalen.no

Aldersgrense for festivalen er 18 år

Personvernerklæring