Etter over 30 år på veien har Hellbillies en urokkelig status som et av landets aller beste liveband!

Hellbillies var en suksess helt fra starten av i 1990 med hitlåter, godt platesalg og mye folk på konsertene. Kunststykket deres er at de har klart å holde seg i det øverste sjiktet i norsk musikk gjennom alle disse årene. De har levert en lang rekke hitlåter, 17 plateutgivelser som alle har solgt til gull, og de har spilt flere tusen konserter over absolutt hele landet. Anerkjennelsen har kommet i så mange former. Alt fra «Hedersprisen Spellemann», «Årets Spellemann» og «Årets plate», priser fra Noregs Mållag, Norsk Artistforbund, Prøysen-prisen og Medaas-prisen, til strålende anmeldelser av både plater og konserter.

Hellbillies har blitt hedra og respektert for sin evne til å smelte sammen amerikansk og norsk musikktradisjon, men likevel med et særpreg, slik at det aldri er noen tvil om at det er Hellbillies du hører. Ikke minst har tekstene til en av grunnleggerne av bandet, Arne Moslåtten, hatt stor betydning. Med originalitet og høy litterær kvalitet, har de sammen med musikken til Aslag Haugen og Lars Haavard Haugen, blitt en viktig del av norsk kulturliv. Dette har gjort dem til et forbilde for svært mange band innen sin genre. De er derfor ikke bare tradisjonsbærere, men også i høyeste grad stilskapere innen norsk musikkliv. Ekstra hyggelig er det derfor for bandet at en del unge artister har plukket opp sangene deres og hatt suksess med dét. Det er ingen liten anerkjennelse, det heller.

Til tross for all denne suksessen gjennom alle disse årene fortsetter de å arbeide hardt hver eneste dag. Det indre drivet, behovet for å skape og å uttrykke seg er det viktigste motivet for å holde på. Hvem vet, kanskje det er nettopp dét som er hemmeligheten bak suksessen over så lang tid?

Hellbillies er:

Aslag Haugen (vokal, gitarer)

Lars Haavard Haugen (gitarer, vokal)

Bjørn Gunnar Sando (trommer)

Lars Christian Narum (tangenter)

Egil Stemkens (bass)

Hellbillies spiller fredag, Fjoset