Sie Gubba til Seljord

Sie Gubba feirer 25-årsjubileum i 2020, og legger selvfølgelig den landsdekkende jubileumsturneen innom Seljord og Countryfestivalen!

 

En solid underholdningsmaskin tar turen til Countryfestivalen

 

Countryrockerne fra fjellbygda Ålen i Trøndelag har i 25 år vært et av landets travleste festband, med konserter over hele landet bak seg. De har gitt ut 12 plater, flere singler, deltatt i MGP og hatt 1. plass på VG-lista med 3 ulike album. I 2006 kom albumet «Sie Gubba» som ble bandets store gjennombrudd, mye takket være låten «Sånn e livet» som var på Norsktoppen i 20 uker.

I 2020 blir de svært synlige for det norske folk, gjennom slipp av ny musikk og en stor jubileumsturne. Med sin kombinasjon av trønderske og folkelige tekster, drivende felespill og allsang-refreng fra start til slutt, er dette en solid underholdningsmaskin som tar turen til Countryfestivalen.

Sie Gubba ble dannet under lystig lag på trekkspillfestivalen «Ved Syltoppens fot» i Tydal i 1995, og har siden den gang hatt store hits som «Sånn e livet», «Fjellrypa», «Lynx’n» og «Alt du vil ha». I 2019 kom de med nytt album, «Våre beste ballader», der alle de kjente og kjære klassikerne gjennom 25 år er samlet. I 2020 deltok bandet i MGP når Midt-Norge skulle velge sin representant til MGP-finalen, med låta «Kjære du».

Hva betyr egentlig «si gubbe»?
Det er et lokalt uttrykk på en som liker å lage ablegøyer, finne på rampestreker og ellers er litt vill og smågal. Sie gubba er flertallsform av uttrykket.

 

Bandmedlemmer i Sie Gubba:

Magne Almås (gitar)
Petter Øien (vokal og akustisk gitar)
Tommy Folstadli (trommer)
Morten Hølås (fele)
Reidulf Wormdal (tangenter/trekkspill)
Tore Dalsaune (bass)

 

Vil du varme opp til Countryfestivalen? Her er alle albumene de har gitt ut:
1998 Jakta ti alle fjell
2000 Lynx’n
2002 Lørdag e’det fæst
2003 Bykar
2006 Sie Gubba
2008 Sånn e livet – live 10 år
2009 Hemafrå
2011 Alt du vil ha
2014 Veien vi ska gå
2015 Live – 20 år
2017 Arven
2019 Våre beste ballader

 

Flere artikler 

Flere artikler

Joe Nichols

Joe Nichols (46) er en av de beste amerikanske countrysangerne som har dukket opp etter årtusenskiftet.

les mer

Drake Milligan tar en Elvis

Drake Milligan var bare tjue år gammel da han forlot hjembyen, Arlington i Texas, og flyttet til Nashville for å spille hovedrollen i TV-serien «Sun Records».

les mer

Hellbillies

Etter over 30 år på veien har Hellbillies en urokkelig status som et av landets aller beste liveband!

les mer