Sommeridyll på Dyrskuplassen

 

Den 21. Countryfestivalen i Seljord er over. Nordens største countryfestival har de siste dagene vært fylt med over 25 artister, et bredt utvalg av aktiviteter og rundt 23.000 besøkende.

Og vi har virkelig nytt hvert sekund

 

Et bredt spekter av artister og band har i år underholdt festivalpublikummet. I strålende festivalvær har publikum fått oppleve alt fra lokale- til internasjonale countryartister, allsang og fantastiske lyttekonserter.

I løpet av festivalens første døgn var over 4000 campinggjester ankommet festivalen, og da første artist ble presentert onsdag ettermiddag, var publikum allerede i strålende festivalhumør. De oppmøtte på Cafescenen fikk med seg konserter med DJ Red Planet, Bo Outlaw & Løiten Twang Depot, Frode Haarstad, The Honky Tonk Tornados feat. G. Thomas & Steff Nevers, og den amerikanske countryrock-maskinen Stacie Collins. Det var høye spark, forrykende munnspill-prestasjoner og herlig honky tonk country på sitt beste – festivalen var i gang!

Torsdagskvelden ble en fornøyelig opplevelse for både arrangør og publikum. Med DJ Red Planet, Frode Haarstad, Trond Svendsen & Tuxedo, Bo Outlaw & Løiten Twang Depot, Too Far Gone, Get Rhythm og Spinning Wheels Band feat. Scott Scovill fyltes Cafescenen med blide festivalgjester.

Fredag åpnet vi hovedscenen, og publikumsfavorittene STAUT og Rotlaus fylte opp «Fjoset» med et strålende fornøyd festivalpublikum. På Cafescenen kunne gjestene nyte sommerværet med blant annet James Carothers & A-11, Trond Svendsen & Tuxedo, Get Rhythm, Wild Whens og Terje Sending. Honky Tonk Linedancers serverte imponerende danseshow mellom slagene. Denne dagen ble også SjøormCountry avviklet for 7. året på rad. Artistene Tor-Ludvig-Bånn Jolly Band, The Wildhorses, Little Countryband, Aina D.Wassvik, Olaug Elise Alvheim, Lena H. Høibø kjempet om seieren. Det var ‘Little Country Band’ som til slutt trakk det lengste strået i kategorien ”band”, mens Aina D. Wassvik  gikk av med seieren i kategorien ”solo-artist”.

Lørdagen hadde en ekstra trivelig start for 40 av festivalens gjester, som fikk oppleve en nydelig morgen og formiddag på veteranbåten Henrik Ibsen langs Telemarkskanalen. Capt. Kane underholdt deltakerne med både sang og humor gjennom hele dagen. Årets Right On-treff ble også i år en stor suksess med stor deltagelse og oppmøte på Cafescenen. Årets tur til en verdi av kr. 10.000,-, som alle utstillere er med i trekningen av, ble vunnet av Harald Bjærum.

Det var amerikanske Paul Overstreet og vinneren av årets SjøormCountry, ‘Little Country Band’ som åpnet lørdagskvelden på hovedscenen med to strålende konserter. Vassendgutane og Gunslingers fikk æren av å avslutte årets Countryfestival, et oppdrag begge publikumsfavorittene gjennomførte med glans. Her ble det ikke spart på noe – hovedscenen var fylt med publikum, allsang og dans til siste slutt. Tidligere samme dag fikk publikum med seg artister som svenske Hometown Marie og Sentiment Falls, Lizz Band og Byting. På trailercampen var det fullpakket aktivitetsprogram og uken ble avsluttet med både kåringer, konkurranser og live musikk!

Oppsummert kan vi si at årets festival har vært en stor suksess med nydelig sommervær. Vi fikk oppleve et mangfold av gode og varierte artister, og livet ute på festivalcampingen var som alltid upåklagelig.

Da gjenstår det bare å si TUSEN TAKK til dere, våre fantastiske gjester! Uten dere hadde festivalen aldri vært mulig, og vi takker dere for at dere tar turen år etter år. Tusen takk til alle samarbeidspartnere, frivillige, ansatte og ikke minst artister. Dere er helt rå! Countryfestivalen er over for i år, og for en FANTASTISK uke det har vært. 

VI GLEDER OSS TIL Å SE DERE ALLE IGJEN PÅ COUNTRYFESTIVALEN 22.-26. juli 2020!

Flere artikler 

Flere artikler

Vinnere av festivalkåringer 2019

Konkurranser og kåringer har blitt en hyggelig og god tradisjon på Countryfestivalen. Både kåring av beste lastebil på Trailercampen og talentkonkurransen SjøormCountry har vært faste gjengangere i mange år nå, det samme gjelder Right On-treffet. Det har også blitt...

les mer