Hilde Trondsen er en norsk sanger/låtskriver som er oppvokst i Drammen, og nå bosatt i Sandnes i Rogaland. Hilde har vært vokalist i danseband så å si hele livet, blant annet 8 år i det populære sunnmørsbandet «Charlie». Bandet var oppvarmingsband for DDE og PogoPops, og bandet sto på hovedscenen under Trebåtfestivalen i Ulsteinvik i 2015 og Ålesund Båtfestival i 2016. I 2017 hadde Hilde en hyllest-konsert til Hilde Heltberg på Union Scene i Drammen. De siste 7 årene har Hilde vært medlem i jenteduoen «Ladies in Red» og duoen har hatt omkring 100 oppdrag siden de startet opp.

I tillegg til egne og noen ganske så ferske låter i «ermet», så ønsker Hilde å gjøre litt ekstra stas på damene innenfor countrymusikken. Du vil derfor få høre flere gode svingende countrylåter skrevet eller gjort kjent av blant annet Carlene Carter, Loretta Lynn, Bonnie Raitt, Dolly Parton, Jessi Colter, Tanya Tucker, Reba McEntire, Martina McBride, The Judds, Trisha Yearwood, Rhonda Vincent, Claudia Scott og Hilde Heltberg.

I 2023 ble Hilde nr. 2 under den årlige sangkonkurransen Sjøormcountry på Countryfestivalen i Seljord, og vil stille med dyktige musikere på scenen under årets festival.